tirsdag 30. november 2010

Joda, det strikkes...

...men alt skal jo være så hemmelig i disse dager...:) Så det blir ingen bilder foreløpig!

I går startet jeg på et nytt lite prosjekt...og kan du gjette hva dette skal bli? Jeg strikker i BabyMerino-garnet som jeg kjøpte i Madrid i høst, og jeg bruker pinne nr 3...


For en gangs skyld ser fargen lik ut på bildet og i virkeligheten! Herlig!:)

Ønsker alle en fortsatt fin og ikke minst iskald (iallefall her...) tirsdag!

SiljeVanilje

fredag 26. november 2010

Straks advent...

Tida går så fort...jeg syns nettopp det var jul i fjor?! Men i år skal jeg faktisk pynte litt i adventstida, jeg har kjøpt meg julestjerne og så har jeg ordnet meg en adventsstake! Kjøpte fire lilla lys, litt ståltråd og ett fat lysene kunne stå på...og vips så fikk jeg meg en adventsstake! Jeg er veldig fornøyd!:)
Det har vært litt lite strikk denne uken, skriver eksamener og flyr rundt på ettermiddagene... men jeg har startet på ei ny vaffellue! (og den lille gensern er ferdig og kan sendes til bursdagsbarnet!) Og kjenner jeg meg selv godt nok, så er nok den lua ferdig om ikke så veldig lenge:)

Ønsker dere alle ei riktig god helg!

SiljeVanilje

søndag 21. november 2010

Åpen dag hos Pickles!

I går, søndag, var det åpen dag hos Pickles-jentene! Jeg og ei venninne tok sikte på å være der sånn litt over 12, og vi tenkte at da er det vel ikke sååå mange andre der...men så feil kan man ta!!
Det var tjukt av strikkeglade pier (jeg så iallefall ingen menn...) og masse masse herlig garn!

(Bildet er lånt fra pickles.no)

Jeg fikk raska til meg det nøste jeg mangler til den lille gensern, så nå kan jeg endelig strikke armene!:)
Og det ble selvfølgelig mer garn med hjem, mer garn til ei ny vaffellue! Har lagt min elsk på den lua! Prøv den du å!

Pickles-jentene skal ha ny åpen dag lørdag 4.desember, så hvis du ikke var der i går, så anbefaler jeg en tur 4.desember!

Nå skal jeg fortsette eksamensskrivingen!

SiljeVanilje

torsdag 18. november 2010

Arne & Carlos

På tirsdagskvelden var jeg, sammen med mange andre hobbyglade mennesker, invitert for å høre på foredrag med julekule-guttene Arne og Carlos! Og for et par! Hva er vel bedre enn å sitte å høre på at to herlige menn som forteller om hvor di får sin inspirasjon fra?! Og de hadde en herlig måte å fortelle på, latteren satt løst! En fantstisk duo, ikke mer å si om den saken!!:)

(bildet er lånt fra dagbladet.no)

Og jeg fikk selvfølgelig sneket til meg en autograf i julekule-boka mi:) Så nå gjenstår det bare å prøve seg på en kule...(jeg velger å vente til desember!).

Og siden sist så har jeg strikket meg ei herlig lua:



Vaffellue fra Pickles, strikket i en tråd av Abuelita Tjukk Merino (hadde et nøste til overs etter at jeg strikket meg bievesten) og en tråd Kid-Silk fra Drops.

Lua ble helt fantastisk fin og jeg ble kvitt litt restegarn, hva er vel bedre enn det?:)


Sånn ellers, så ble jeg fri for den ene fargen til den lille gensern (arrrrg!!), men på søndag skal Pickles ha åpen dag, så da skal jeg få kjøpt et nytt nøste:) Gleder meg veldig til å se hvordan Pickles-jentene har det på garnlagret sitt!!

Og i tillegg til at jeg ble fri for garn, så var jeg litt uheldig på baskettrening på mandag, og går nå rundt med en bristet langfinger på venstre hånd....:( Litt vanskelig å strikke, men jeg får det til, går bare litt saktere:)
Men basket er det værre med i noen uker fremover, heldigvis for meg kan det meste av fysisk aktivitet foregå selv med en bristet finger:)

Ønsker alle en fin slutt på uka!

SiljeVanilje


mandag 15. november 2010

Ulljakken er ferdig

Jakken min er endelig ferdig og jeg kan ikke annet enn å elske den!!:) På fredag sydde jeg i knappene og siden har jeg bodd i den, herlig med ull på kroppen!

Totalt brukte jeg ca 600g av Platu Lopien som jeg fikk i gave fra Island. Et herlig og drøyt garn synes jeg. Jeg strikket jakken ekstra lang, liker ikke å være "mellombar" når det er kaldt ute, og den ble helt perfekt.
Det er første gang jeg strikker rundfelling, og det kan jeg like. Deilig å være ferdig med armene før resten av jakken! Synes alltid det er litt kjedelig å strikke armer, men rundfellingen løser problemet!
Jeg kjøpte treknapper til jakken på Perlehuset, mens den øverste knappen er fra Snella og Petronella.

Nå er det tid for trening, så jeg ønsker alle ei finfin uka!


SiljeVanilje

lørdag 13. november 2010

Grattis med dagen lillesøster!

Lillesøster har bursdag og hun ønsket seg ullsokker, og ullsokker ble det:


Håper lillesøster kan holde seg varme i vinter med disse!
Oppskriften jeg har brukt er fra boka Strikk til nøstebarn, ei herlig bok med masse fine oppskrifter!!:)

Siden lillesøster ikke lengre er så liten, har jeg strikket de i størrelse dame:)

Fortsatt god helg til alle sammen!

SiljeVanilje

onsdag 10. november 2010

"Ventepølse"

Da jeg var liten pleide jeg å få ventepølse (som regel ei halv kald pølse) mens jeg ventet på at pappa skulle bli ferdig å grille. Med årene har ordet "ventepølse" blitt brukt i flere mat-sammenhenger, ikke bare i grill-sammenheng. Selv bruker jeg det hvis jeg er sulten mens jeg lager middag, da kan jeg ta en "ventepølse" (for eksempel en gulrot eller litt eple mens jeg venter på at middagen skal bli klar).

Men her handler det om strikking, og jeg gir dere en "ventepølse". For jeg har ingenting ferdig som kan vises frem (bare noen julegaver/bursdagsgaver og de er jo hemmelige), men jeg kan gi dere litt sniiiik-titting på noen andre prosjekter, altså ei lita "ventepølse:)

Ulljakken
min har vært under symaskinen!! Jeg gruet mæ vilt til å KLIPPE og SY i det jeg hadde strikket. Men det gikk overraskende bra! (det skal sies at jeg hadde eksperthjelp om noe skulle gå galt!) Nå ligger gensern til tørk på badegulvet og det gjenstår bare å sy i knapper!
Jeg gleder meg til å vise dere en stykk ferdig genser!

Ellers så strikker jeg på to andre gensere, en til hunken min og en til en skjønn liten gutt.
Genseren til hunken blir nok ikke ferdig med det første, men genseren til den skjønne gutten er nok ferdig om ikke så altfor lenge!

Her kommer en liten smakebit på fargene i den lille geseren:



Håper alle har en fin onsdagskveld!

SiljeVanilje

fredag 5. november 2010

Fredagsstrikk

I morges skulle jeg ønske jeg hadde et pannebånd, og hva er vel bedre enn å strikke et selv? Da får jeg det iallefall slik jeg selv ønsker:)
Og på fredager er det som regel mye koselig å se på TV, og da er det greit å drive med litt TV-strikk! I restekurven min fant jeg rester etter tversover fletteboleroen som jeg strikket til meg selv før påske. Mer presist litt Abeulita tjukk merino-garn fra Pickles.
Jeg har lenge tenkt på å strikke dette båndet, men har aldri kommet igang, men i dag tidlig kunne jeg virkelig trengt det og nå i kveld ble det til:)


Det gikk herlig fort å strikke, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet:) Kanskje det må bli noen julegaver av dette i år? Hvem vet...?!:)
Jeg gleder meg iallefall til å bruke det ute i morgen!

Ønsker alle ei god helg!

SiljeVanilje

onsdag 3. november 2010

Lita lue til lita tulle

Ei god venninne av meg og samboeren hennes fikk for en liten stund siden ei lita tulla. Den lille tulla ble født ganske mye for tidlig, og jeg har derfor strikket to små lettstrikka babyluer fra Nøstebarn som kan varme en liten kropp. Den med lysest heklekant er strikket i str. prematur/nyfødt, mens den andre er i str. 0-3mnd. Den mørke fargen ser mest ut som blå her, men er i virkeligheten mørk lilla.

Garnet jeg har brukt var det jeg kjøpte i Madrid, herlig babymerino-garn:) Jeg håper disse to små luene kan være med på å varme den lille tulla!

Om det er noen som vet hvor man kan få tak i fine prematur-strikkeoppskrifter, så tar jeg gjerne imot tips:)

Nå skal jeg springe avgårde for å rekke teknikkurs i crawl/svømming:)

Ha en finfin onsdagsettermiddag/kveld!

SiljeVanilje