tirsdag 30. august 2011

UFO inn til LANDING:


For mønstret på dette stoffet minner meg om flyvende tallerkner , eller UFOer:) Hva minner det deg om?

I kveld har jeg SYDD, og ikke bare sydd, men jeg har sydd ALENE!! Det krever sin kvinne, og jeg er storfornøyd!
Jeg har sett på at et lignende bærenett bli sydd før, men jeg hadde ikke tenkt å begi meg utpå glattisen alene. Men det viste seg fort at isen ikke var så altfor glatt likevel.
Jeg klarte det til og med uten knappenåler. For her finnes ingen knappenåler. Jeg er jo egentlig en strikker...:)

Jeg hadde et annet bærenett som mal, og fulgte det så godt jeg kunne. Nettet mitt har til og med flat bunn! Og sømmen som fester hankene til nettet er forsterket. Så dette skal nok tåle noen kilo ekstra.Og stoffet kommer fra IKEA, kjøpt for leeenge siden. Den gang jeg hadde ambisjoner om å starte å sy masse, nå har jeg iallefall startet å sy...

Nå gleder jeg meg til å ta nettet i bruk i morgen:)

Ønsker alle en inspirerende morgendag!
Kanksje du også skal prøve på noe du har tenkt på lenge? Hva som helst!!

SiljeVanilje

lørdag 27. august 2011

Når det regner får du fregner

Ja i dag regner det virkelig her!! Og da er det jo en fin dag for å feste tråder og hekle kanter.
Jeg har (igjen) strikket jakken fra Melkers hentesett fra Pickles. Om jeg ikke tar helt feil så har jeg strikket denne to ganger før. Mønsteret er enkelt og fint! Og ikke minst så går det ganske så raskt å strikke denne lille jakken!

Denne gangen har jeg brukt Drops BabyMerino i tre farger. Samt 5 små blomsterknapper fra den lokale strikkebutikken:)

Hvis jeg skulle ha noe å si på mønsteret så må det være at jeg synes knappehullene kommer vel tett. Jeg skal prøve å huske dette til neste gang, slik at jeg kan lage litt større mellommrom mellom hullene:) (ikke den vanskeligste justeringen man kan gjøre...så det bør jeg klar!)

Tidligere har jeg også strikket luen som tilhører Melkers hentesett, denne gangen ble det lue fra Strikk til nøstebarn, lettstrikka lue. Tilslutt heklet jeg en kant med fastmasker rundt hodet i den ene stripefargen fra jakka.

Så nå er hentesettet klart til innpakking og levering!

Ønsker alle en fortsatt fin lørdag, med eller uten regn:)
SiljeVanilje

torsdag 18. august 2011

Pepperkorn

Når jeg strikker på større prosjekter blir jeg alltid litt utolmodig sånn midt i prosjektet. Og det resulterer ofte i at jeg starter på mindre prosjekter sånn helt plutselig. Prosjekter som ofte er mindre og som det er ment at skal ta mye kortere tid (det er ikke alltid det gjør det...). Kanskjer bare en kveld, slik som disse:

Pepperkorn-håndleddsvarmerne fra Pickles ble til på en kveld. Jeg hadde to nøster à 50gram med blandingen 70%angora- og 30%merinogarn liggende fra da jeg var i Madrid i fjor høst. Og plutselig fant jeg ut at det måtte jo være perfekt til et par håndleddsvarmere (eller pulsvarmere som noen kaller det).

Og jammen ble det ikke nok til TO par! (det ene pittelitt kortere enn det andre, men hva gjør vel det?). Det ene paret tar jeg selv, det andre havner i gavekurven min.

Oppskrifta var veldig enkel og garnet var passe tykt på passe tykke pinner, så dette gikk fort og greit, og ikke minst så synes jeg at resultatet ble bra:) (Og når vi snakker om pinner...jeg måtte gå til innkjøp av nye settepinner i str. 4,5. Og jeg kjøpte korte trepinner, og for en fantastisk opplevelse!! En fryd å strikke med!)

Det blir nok flere små prosjekter fremover, jeg liker å se rask fremgang. Og ikke minst små prosjekter som kan varme i høst!

Har du små prosjekter innimellom de store?

SiljeVanilje

mandag 15. august 2011

Sjal på pinne 2,5

Da jeg strikket Bettygenseren fikk jeg jo for lite alpakkagarn, men heldigvis hadde mamma kjøpt akkurat samme farge som jeg trengte, og hun reddet meg fra å sitte igjen med en nestenferdig-bettygenser.
Jeg hadde jo kun bruk for ca 15-20gram, og satt derfor igjen med over halve nøste da genseren var ferdig. Mamma hadde i tillegg to nøster til i samme farge liggende, og heldige meg fikk de også:)

Så tidligere i sommer startet jeg med masse mot og iver på et sjal på pinne 2,5...


Det startet ganske bra, jeg var syk (og måtte sitte i ro) og hadde god tid til å strikke. Men etterhvert vokste maskeantallet og det gikk rimelig sakte fremover. HELT til jeg hadde brukt halvparten av garnet og måtte snu...da sank maskeantallet og strikkingen gikk fortere og fortere:)

Tilslutt ble sjalet ferdig! Og jeg kan nå nyte godt av det på kalde augustdager:)

Oppskriften er hentet fra Garnstudio. Den er ikke fulgt til punkt og prikke, jeg har kuttet ut partiet i midten som skulle være uten mønster. Dette gjorde jeg fordi jeg ikke hadde nok garn. Så jeg snudde bare da jeg hadde brukt opp halvparten av garnet, enkelt og greit.
Pinne nr. 2,5 er ikke mine favorittpinner...men jeg har lyst til å prøve ut dette mønsteret på for eksempel et pledd på litt tykkere pinner:)
Garnet er Pickles Pure Thin Alpaca, et deilig garn å ha rundt halsen! Og totalt har jeg brukt ca 130-135gram.

I morgen starter jobb igjen etter en deilig og lang sommerferie!
SÅ jeg ønsker dere derfor en flott uke på jobb:)

SiljeVanilje

mandag 8. august 2011

Tøffeltid?

Hva er vel bedre enn å kunne kle på seg et par nydelige tøfler etter en deilig treningsøkt som inneholdt både svømming, sykling og løping?

Jeg blir iallefall ikke kjempevarm av å sykle og løpe i våte klær...så da er det ekstra deilig å kunne ta på seg varme gode tøfler etter en lang og varm dusj.

Tidligere i sommer fikk jeg og min søster disse nydelige tøflene fra "Ho Mor" (farmor). De er strikket av en av mors venninner, som visst nok strikker slike på et blunk! Imponerende og nydelig strikket. Og i tillegg sitter de som et skudd på foten, kan det bli bedre?

(Man kan fortsatt se brettekanten, noe som betyr at disse ikke har vært mye brukt i sommer, og godt er jo det!)

Jeg skulle gjerne strikket slike selv, de er jo perfekte gaver. Er det noen som kjenner til oppskriften? Og vet hvem som selger den? Jeg har vært og spurt i en garnbutikk, men der var det lite hjelp å få...:(

Fortsatt god mandag!

SiljeVanilje

søndag 7. august 2011

ETTERLENGTET!

Ja, nå er det leeenge siden sist innlegg her! Og det har blitt mye lengre enn jeg egentlig hadde tenkt, jeg skulle jo tross alt bare på en liten ferie. Men når vi i tillegg overtok leiligheta før egentlig dato, var det bare å sette i gang med oppussing:) Og sist men ikke minst så har det tatt litt tid å få flyttet internettet etter oss...
Heldigvis har jeg hatt stor glede av å lese alle andres flotte blogger i sommer og dere gir meg masse inspirasjon!

Men nå er vi endelig i ny leilighet og flyttefreden har nesten senket seg her i stua.

Og innimellom alt så har jeg strikket bittelitt. Før vi flyttet brukte jeg litt restegarn på sitteunderlag.(Og ja, vi har fått oss en liten hage og en liten terrasse. Storfornøyd leilighetseier!!og til observante bildetittere, jeg har klippet gresset, har bare ikke fjernet gresshaugen ennå...)

Fritidsgarn i forskjelligefarger ble brukt opp. Sitteunderlaget ble veldig langt, så det kan vel kalles et tomanns-sitteunderlag:) Det er tovet i maskinen på 60grader med en dæsj grønnsåpe.
Jeg la opp 117 masker og strikket totalt 54riller, litt i største laget, men det fungerer utmerket på terrassen!
Jeg har i tillegg laget et til, men venter på å bli sendt inn i vaskemaskinen.


Det blir forhåpentligvis ikke like lenge til neste innlegg.
Inntil da, ha en fortsatt flott søndag:)

SiljeVanilje