onsdag 26. oktober 2011

Søt, men for liten

Ei veldig god venninne av meg ønsket seg en søt turban fra Pickles til sin lille jente. Jeg strikket i vei og fulgte oppskriften til punkt og prikke, da jeg hadde felt av og sydd sammen slo det meg at den var temmelig liten.


 Jeg sjekket hvilken størrelse jeg hadde strikket og det var 0-3mnd... jenta som skulle få turbanen er godt over 4mnd, så denne lille turbanen får vente på en nyfødt jente. (Eller kanksje Amanda-prosjektet? Tar de imot små turbaner?!). 

Jeg får justere litt og lage en ny som er litt større:) Morsomt og raskt strikk iallefall, det liker jeg! Og så får man brukt opp rester.


Fortsatt god onsdag!
SiljeVanilje

søndag 23. oktober 2011

Mammakos

Selv store jenter liker å få mammaen på besøk, og i helga er det jeg som har vært den heldige store jenta:) 
Hunken har vært bortreist, så det kunne ikke passe bedre med besøk av mamma.
Vi har storkoset oss!

Lørdag formiddag var vi innom en restaurant for å høre om de hadde ledig bord til oss til kvelden, det hadde de desverre ikke, men de hadde vinKASSESR som jeg kunne få!:)
Jeg tok med meg to kasser under armen, gikk innom jernvarehandelen for å kjøpe små hjul, og nå har jeg flotte kasser til garnet mitt:) 


STORFORNØYD! 
Kassene er ikke av den største sorten (det finnes større vinkasser der ute), men de er perfekte her i huset.


Denne kassa fikk ikke hjul, kjøpte kun fire hjul for å teste hva jeg likte best. Og jeg skal kjøpe fire til, for jeg likte best kassen med hjul. PRAKTISK, det kan jeg like.
Som dere ser er det mye garn å ta av (og dette er vel langt i fra alt...), og jeg tenkte å prøve meg på å IKKE kjøpe noe nytt garn før jul. Her skal det strikkes av kassa. 

 I tillegg har mamsen lært meg litt om hagearbeid i dag! Vi har virkelig ryddet opp i hagen. Så nå kan først snøen komme og så kan våren komme. Hurra!

Håper alle har hatt en fin helg!
SiljeVanilje

søndag 9. oktober 2011

Purl Soho

Vi, altså jeg og hunken, har tilbrakt høstferien i selveste New York!:) Mye morsomt å se, mye god mat og ikke minst mye fint å bruke pengene på. 
I strikkesammenheng hadde jeg sett meg ut en strikkebutikk som jeg hadde lyst å besøke. Den skulle ligge i nærheten av Empire State Building, og jeg så for meg at det ville være enkelt og greit å "plutselig" kunne oppdage den og dermed også få lov til å besøke den. (det er nemlig ikke alltid hunken synes det er like morro å være med inn i strikkebutikker...rart det der!)

Men da vi tilbrakte en formiddag i Soho, gikk vi PLUTSELIG (ikke "plutselig") forbi en liten perle av en strikkebutikk, Purl Soho. Og jeg fikk lov til å gå inn, og til hunkens store glede var det en benk rett innenfor døra. Kan det bli bedre?
(I følge Hunken var ikke benken veldig komfortabel å sitte på over lengre tid, kanskje noe de kan tenke på til neste gang vi skal innom...)

 Legg spesielt merke til det lille runde bordet, som inneholdt prøvelapper i alle de forskellige garntypene. Prøvelappene var i grunn små tepper, med andre ord store nok til at man fikk et inntrykk av hvordan garnet virkelig var! Virkelig et sukkertøy av et bord.


 I tillegg til garn, hadde butikke også masse stoff. Jeg er jo ingen mester til å sy, men jeg kunne ikke gå fra den lille bunken med rester av forskjellige stoffer. Det må da bli et fint lappeteppe...? Jeg skal herved lære meg å sy lappeteppe, tror jeg skal ønske meg en symaskin til jul.

I tillegg ble det lilla garnnøste med meg hjem fra Purl Soho. Garnet har navnet Anzula luxury fibers, og består av 100% superwash merino. Jeg har liten erfaring med superwash, så tenkte det var på tide å prøve det ut. Men hva skal jeg strikke? Garnnøstet inneholder hele 905meter....nesten 1km garn(!).

Det rosa nøstet er fra Nøstebarn og det har jeg vunnet!! Jeg har vunnet det mot at jeg strikker til Amandaprosjektet av nøstet. Og det gjør jeg med glede. Tenkte det kunne bli noen små tepper, noen små luer og noen små sokker. 

Så nå skal jeg ta fatt hespetreet.

Fortsatt god søndag til dere alle!
SiljeVanilje