lørdag 26. november 2011

Vridd mjuk hals

For en to ukers tid siden var jeg innom Pickles sitt lagerutsalg. Både morsomt og inspirerende å være der. Jeg skulle i utgangspunktet kjøpte et nøste som jeg manglet for å fullføre Bettygenseren jeg har strikket til min lillesøster,  (genseren er ferdig, overlevert, så nå mangler bare bildene slik at den kan blogges), men det var mye annet som fristet. Ved kassa lå det en vridd mjuk hals og ropte på meg. Og jeg fant to nøster herlig Pickles Cash kid som kunne bli med meg hjem. 
Jeg la opp masker straks jeg var kommet inn døra hjemme, og i løpet av noen kvelder var halsen på plass:)


 Nå holder den meg god og varm, både ute og innendørs. Bildene er fra forrige helg, men været har ikke vært noe dårligere i dag. Rart det der, jeg er vant til mørketid, og straks sola skinner på "gal" tid av året får jeg følelse av at det er påske!


Halsen er nok en perfekt julegave, så får se om jeg kjøper mer garn for å lage noen julegaver. 
Inntil videre ønsker jeg alle en flott start på adventstida, her er julestjerna på plass i vinduet:)

SiljeVanilje

lørdag 19. november 2011

Enkel glede

På torsdag rett før trening kastet jeg meg rundt for å lage Herlige Kakaopinner fra boka Eplas Jul som jeg kjøte for noen uker siden. 


Jeg trodde dette skulle være en enkel sak, men at det var SÅ enkelt å lage Så gode kakaopinner trodde jeg ikke...


Jeg satt de ferdige kakaohjertene mine ut på verandaen for at de skulle stivne litt raskere. Etter en liten stund stakk jeg trepinnene nedi. 15 minutter senere kunne jeg poppe ut 12 herlige kakaohjerter. Jeg puttet hjertene i en boks og dro på trening. Da den relativt harde intervalløkta var over tok jeg frem overraskelsen min.

Alle som var på trening fikk en kakaopinne hver. Og jeg fikk mange sms samme kvelden fra fornøyde treningsvenner. Kakaopinnen falt selvfølgelig i smak her hjemme også!
Skal det være en kopp varm melk og en kakaopinne?

God helg!
SiljeVanilje

lørdag 12. november 2011

Betty på andetur

 Betty har tidligere vært på krigsskolen, denne gangen har Betty vært på tur langs elva for å se på ender.

Denne Betty-jakken er strikket med utgangspunkt i Bettygenseren fra Pickles.(Og den har vært ferdig en god stund...sånt som skjer når det er mørkt store deler av døgnet). 
Men her har jeg brukt garn kjøpt på Island, ekte Platu lopi-garn. Jeg hadde nemlig en del hesper igjen etter at denne jakken ble strikket. (Og jeg har fortsatt noen hesper igjen, tiden vil vise hva de blir til...).

Da genseren var ferdig strikket tok jeg symaskinen fatt og klippet deretter opp genseren for å strikke knappestolpene. Jeg foretrekker å klippe opp i steden for å strikke jakken frem og tilbake. 
Jeg brukte heklenål for å lage nye masker til knappestolpen, det ble mye finere enn å ta opp masker fra maskene som allerede er der. Og det var enklere! Det kan jeg like:)

 Treknappene ble kjøpt inn da jeg var hjemme i Tromsø tidligere i høst.

Betty danser ballett langs elva...

I kveld skal jeg og Hunken feire treårsdag! Hurra for oss! Hunken har ordnet hemmelig opplegg...så jeg har med å være klar kl 18.

God lørdag til dere alle!
Og det blir forhåpentligvis ikke like lenge til neste gang jeg ser lyset og får blogget strikkeriene mine.

SiljeVanilje