tirsdag 21. august 2012

Sniiiktitt

Snorkedressen er ferdigstrikket. Raskt og morsomt prosjekt på tykke pinner = en vinner! Men foreløpig mangler dressen knapper. Jeg har nemlig lyst på lys turkise plastknapper, noe de ikke hadde på strikkebutikken på lørdag...Så inntil jeg finner knappene jeg vil ha er dette alt jeg ønsker å vise frem av snorkedresse. 


Jeg er fornøyd med fargevalget. Det eneste er at den gule og den "snørrgrønne" fargen ble veldig lik i bærestykket. Hadde jeg valgt farger på nytt, så hadde jeg nok tatt farger som var mindre like, for å oppnå større kontrast. 


Mottaker av denne dressen kommer ikke før i midten av desember, så kanskje jeg skal vente med å vise den frem i sin helhet, til jeg har noen å plassere inni?!:)

Ha en fortsatt fin uke!
SiljeVanilje

tirsdag 14. august 2012

Sovedyr trenger snorkedress

Jeg strikker Snorkedressen til Pickles for tiden. Et morsomt prosjekt på tykke pinner. Og selv mener jeg at jeg har vært passelig kreativ i fargevalget. Jeg fikk hjelp av hyggelig Pickles-jente og strikker nå ivrig i litt uvanlige farger til meg å være. Og det liker jeg! Hovedfargen blir grå, og så langt er jeg fornøyd:)


I går morges måtte vi hasteflytte ut av leiligheta, plutselig kom det 4 håndtverkere inn døra (vi trodde vi skulle ha et oppstartsmøte, skrive under på papirer, bestemme starttidspunkt...osv, men det trodde ikke håndtverkerne) og før jeg viste ordet av det så var baderomsinnredningen borte. Og klokken var 07.30...
Så nå er vi godt innstallert hos Svigers, og her blir vi til vi har vasket støv av hele leiligheta...! Men ingenting er bedre enn at bade blir pusset opp, og det passelig raskt!:)

I morgen starter jobb igjen og jeg gleder meg til å ta i mot nye, håpefulle 8.klassinger på mandag!


Ønsker alle ei flott og solfylt uke.
SiljeVanilje

fredag 10. august 2012

For varmt?

Noen mener det er for varmt å strikke med ull om sommeren, men jeg er uenig i det:)
Så lenge strikketøyet ikke er så stort at det dekker hele meg, så synes jeg det fungerer ypperlig med ull i varmen. Til og med når gradestokken kryper godt over 30grader.


Jeg har hatt med meg strikketøy til nydelige Kroatia denne uka, og jeg ble til og med nesten ferdig med ferieprosjektet = en Fornøyd Ferierende!

God helg!
SiljeVanilje

fredag 3. august 2012

En jakke til enhver anledning

Enda en liten jakke har kommet av pinnene i sommer. Denne jakken ble kjøpt som en garnpakke på den lokale strikkebutikken til halv pris. (Hvem klarer vel å gå forbi garn på salg...). Opprinnelig en fransk kreasjon strikket i herlig garn i 60%alpakka og 40%ull. Utrolig mykt og deilig! Navnet på kreasjonen er Tilboodoo. Oppskriften var oversatt til engelsk, så dette prosjektet gikk raskt unna på relativit tykke pinner. 

Jeg har gjort noen små endringer underveis, jakken skulle egentlig hatt lommer, noe jeg droppet. Og i tillegg skulle den vært innsvinget i kantene under knappene (om du skjønner...?), men oppskriften var så krunglete å følge at jeg kuttet ut det også...

 

Jakken er strikket i str. 0-3mnd, så denne skal få varme en vinterbaby. Med andre ord, enda et lettstrikka sommerprosjekt i boks:)

God helg!
SiljeVanilje