mandag 31. desember 2012

Godt nytt år!

Et siste blogginnlegg i 2012, for å ønske dere alle riktig godt nytt år! 2012 har vært et fantastisk år, og jeg satser på at 2013 skal bli like bra, ikke minst på strikkefronten. Derfor går jeg inn i det nye året med nytt strikkeprosjekt, denne gangen til mor selv:) 

Jeg var innom Pickles på lørdag, og med hjem ble det garn til Knæsj cardigan. Jeg var ikke like knæsj i fargevalget, men jeg tror den blir kjempefin. Gleder meg til å ta fatt på strikkingen.


Og i tillegg så var jeg så heldig at jeg fikk Pickles favoritter i barselgave fra naboen, tusen tusen takk!! Og lillegutt fikk dette nydelige heklateppe fra samme fantastiske nabo:) Ingenting er som hjemmelaga gaver!


Godt nytt år til alle!
SiljeVanilje

torsdag 27. desember 2012

Åpnet pakken?

Da satser jeg på at julegavene er trygt åpnet, slik at de endelig kan vises frem!
Jeg strikket disse to enkle bestefartrøyene fra Pickles tidlig i høst, og nå har de forhåpentligvis blitt åpnet av to små mottakere. 

Trøyene er strikket i Pickles Merino-tweed, dobbel tråd, så dette gikk unna. Gensrene er strikket i størrelse 2 år, men jeg synes de ser litt mindre ut?! Blir spennende å høre om de passer mottakerne!:) Pickles har vel litt små størrelser, eller?



Jeg tror nok det blir en Enkel Bestefartrøye til mini en vakker dag også!


Nyt romjulen!
SiljeVanilje!

søndag 23. desember 2012

Riktig god jul

Her i huset blir julen litt annerledes enn hva vi er vant med fra tidligere år. For det første skal jeg feire jul sammen med Hunken og hans familie, og i tillegg skal vi for første gang feire jul sammen med den nydelige lille Gullklompen vår som kom til verden 15.desember. Så her går dagene i amming, skift av bleier og mye mye mye familiekos:)


Og lille gullet har selvfølgelig ullgarderoben i orden. Her bruker han den lille ullbuksa jeg strikket, som jeg aldri hadde trodd skulle passe, den så jo såååå liten ut! Så feil kan man ta. Gullklompen ser ut til å stortrives i mammas hjemmelagde ullklær, og det kan jeg selvfølgelig like!:)

Så med dette ønsker jeg alle en RIKTIG GOD JUL!
SiljeVanilje

tirsdag 11. desember 2012

Kaldt og klart

Været er helt nydelig i disse kalde førjulsdager. Jeg og hunken har vært ute å gått lang tur i dag også, fortsatt i håp om at noe snart skal skje:)


 Det gjelder bare å kle på seg nok ull, så er det helt fantastisk å være ute! 


Og jeg har selvfølgelig også strikket innimellom slagene. Buksa er fra Melkers barnehagesett fra Pickles. Jeg har strikket jakken også, men der gjenstår det litt sying under armene og knapper. Jeg har brukt Abuelita 3-tråds tynn merino i fargen mørk grå. Garnet er herlig å strikke med, og buksa er supermyk. Håper det holder seg godt i bruk. (Jakken kommer senere...). Jeg strikket i størrelse 2-6mnd. Men med litt oppbretting i bena, så passer den nok før.



Lille babyen kan selvfølgelig ikke fryse på ørene, så jeg har også strikket en liten babylue i Drops BabyMerino, rester jeg hadde liggende. En god match til buksa. Oppskriften er fra Drops

Ønsker alle en fortsatt fin uke!
SiljeVanilje


søndag 9. desember 2012

Liten Marius

På mandag lot jeg meg lure i strikkebutikken. Jeg ventet på bussen og gikk inn for å holde varmen mens jeg ventet, og der hang det en liten Mariusgenser med rundfelling i str. 3mnd. Det var iskaldt ute og jeg tenkte at en sånn en må lille babyen få seg...
Som tenkt, så kjøpt...bussen kom og jeg dro hjem. Startet ivrig ut på pinne nr. 2 med ribben, og angeren kom raskt over meg. Ribben strikkes på pinne nr. 2 og resten på 2,5. Jeg er jo ingen storfan av så små pinner...


Men med litt ekstra god tid i ventende permisjon, så gikk det unna, til tross for små pinner! Og genseren ble helt nydelig! Så nå kan mini komme ut, for varm genser ligger klar:)
 

Genseren er fra Sandes tema 30, Klassikere 0-4år. Og jeg har brukt lanett babyull. Det er mange fine oppskrifter som frister i heftet, så vi får se om det blir mer klassisk strikk senere.


Vi prøver alle kjerringråd(!) for snarlig fødsel, så i dag har vi gått rask og lang søndagstur:) Foreløpig virker det som mini har det litt for godt inni mors mage... 

Her skal vi ha naboene på middag og det serveres pinnekjøtt.
Fortsatt god søndag!
SiljeVanilje

onsdag 5. desember 2012

Hermegåsjakke

Som tidligere nevnt så måtte jeg herme etter naboen. Og jakka den har vært ferdig i noen uker, nyvasket og klar til å varme en liten en/ei lita ei.

Jakka er lettstrikka og rask, og det kan jeg like. Så gjenstår det å se om den er fin i bruk, kanksje det blir fler av samme sort...
Jeg strikket den minste størrelsen, så kan lille mini hoppe rett inn i den, særlig nå som det er "bikkjekaldt" ute. Jeg liker særlig flettene som går ned langs armene. Her skal det sies at jeg bommet litt, var litt rask da jeg leste oppskriften. Noe som resulterte i litt for hyppige flettinger, og at begge flettene flettes i samme retning, og ikke mot hverandre slik det skulle vært. Pyttpytt sier jeg, den er hjemmelaget, og det er vel ingen som merker det?!

Oppskrifta er fra Drops. Og garnet er Drops Merino Extra Fine, superwash-garn. Jeg er spent på hvordan garnet holder seg i vask. 

Jeg bytter for tiden på å vente, strikke, gå tur og lese til eksamen. 
En god blanding av det meste.
Ha en fortsatt fin onsdag!
SiljeVanilje




lørdag 1. desember 2012

Klar for Kulda

Hunken fikk vindvotter fra Norrøna til bursdagen i februar, og da sa jeg at jeg skulle strikke votter som han kunne ha inni...
Nå har jeg endelig fått gjort det. Av en eller annen merkelig grunn har jeg litt angst for å strikke votter, hvorfor? Nei, det vet jeg ikke! Da jeg startet å strikke synes jeg alltid det var slit å strikke på 5 pinner, men mye har skjedd siden min strikkestart...Å strikke votter er jo gjort på no-time! Startet torsdag ettermiddag, ferdig i dag tidlig, akkurat i tide til kulda! Kan ikke bli mye bedre enn det.




Så nå er hunken klar for gå-turer, bilturer og ikke minst nærliggende trilleturer i kulda! Hurra for det:)
Han har valgt farge selv, og det skulle være samme farge som heldressen til babyen, og da var det bare å dra på Nøstebarn for å kjøpe et nøste med koksgrå 2-trådsgarn. 

Oppskrifta fant jeg HER hos Annepålandet og det gikk med 60gram garn. Enklere oppskrift skal du lete lenge etter. Og vottene sitter som et skudd. Kanksje det må bli et par til meg også...

Ønsker alle en flott start på adventstiden.
Jeg skal på juleverksted.
SiljeVanilje