torsdag 31. januar 2013

Urban knitting

Litt mobilblogging i slutten av januar. Onsdager tilbringer jeg på høyskolen og i går møtte dette meg ved inngangen:

Morsomt for en strikkeentusiast som meg!


onsdag 23. januar 2013

påskestrikk...

...i januar? Ja, du leste riktig. Og jeg driver ikke langtidsplanlegging, men jeg driver veldig forsinka blogging...
For denne jakken ble strikket i påsken. Raskt strikk på tykke pinner. Og hvorfor den ikke er blitt blogget før, det vet jeg egentlig ikke.


Kort lanvendeljakke fra Pickles. Jeg har den "orginale" lavendeljakka fra før, og den er oppbrukt. Så det var på tide med en ny. Denne er strikket i alpakka og den røyter/nupper litt. Noen som har noen triks for å unngå/minke problemet?


Jeg har ikke vært særlig orginal i fargevalget, jeg tok samme farge som det Pickles-jentene hadde strikket den i. God og varm er den også, noe som kommer godt med når det kryper nedover på den blå siden av gradestokken!

Håper dere holder varmen!
SiljeVanilje

onsdag 16. januar 2013

Babydusj

Det er mange venninner i gjengen som har fått/skal ha barn, og det er jo kun superkoslig! Det at vi i tillegg bor veldig nærme hverandre er jo selvfølgelig ekstra hyggelig. Mange å være sammen med på dagtid, mange å trille tur sammen med, drikke kaffe sammen med, strikke sammen med og ikke minst kose med de små sammen med! I går var det babydusj for ei som har termin 13. februar, to måneder etter meg, og vi gleder oss veldig til å hilse på lillegutt som kommer om ikke så lenge. 

 Jeg hadde strikket en voksejakke, oppskrift hentet fra boka Strikke til Nøstebarn. Dette var nr. tre i rekka og det var nok ikke siste! Liker veldig godt oppskrifta og det ser ut som den er fin i bruk også. 

 Pakket inn i en cellofanpose kjøpt på Søstrene Grene, litt blått bånd og vips, klar for babydusj!:)Den kommende mammaen ble overrasket og veldig fornøyd!


SiljeVanilje

lørdag 12. januar 2013

Fanget i garnet

Her brukes ulla dag ut og dag inn...


Dette teppet strikket jeg i sommer, og lite tenkte jeg på at det kanskje kunne være litt for store hull for små tær/fingre...jeg redder stadig lillegutt fra å være "fanget i garnet". Bildet over ble tatt ved frokostbordet i dag tidlig, lillegutt hadde sparket av seg den ene sokken og hver lille tå hadde funnet sitt hull i teppet...:)
Til tross for litt for store hull, så bruker vi teppet nesten hele tiden!
Ull er gull.

Fortsatt god helg!
SiljeVanilje

torsdag 10. januar 2013

Restegarn

Jeg har startet det nye året med litt garnslanking. Ingenting føles bedre enn å bruke garn fra skuffer og skap. Oppskriften er fra Nøstebarn, 1961 Hansemanns Hentesett. Et enkelt og fint sett med ribbestrikka jakke, bukse og lua. Jeg har foreløpig kun strikket buksa.


Garnrestene er også fra nøstebarngarn, eller Askeladens garn som det jo egentlig heter, og kommer fra ulike strikkeprosjkter opp igjennom årene. Jeg gikk tom for turkis da jeg var halvveis i ben nr.2, noe som gjør at bena ikke er like. Men restegarnprosjekt er restegarnprosjekt, så da får det bare være:)

Buksa har jeg strikket i str. 0-6mnd. Og den passer nok litt utpå våren en gang.

Strikkemessig er jeg veldig fornøyd med at en liten baby kan kombineres med litt strikking. Han sover jo mye, og noe må jo mor gjøre mens gullet sover...:) Jeg liker den nye tilværelsen!

Ønsker alle en fin slutt på uka!
SiljeVanilje